Slivkový kompót so škoricou a rumom
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1000 ml voda
- 500 g kryštálový cukor
- 2 - 3 ks škorica celá do jednej 700 ml fľaše
- 2 PL rum do každej 700 ml fľaše
- slivky cca 1 kg
Postup
- 1. Z vody a cukru si pripravíme nálev, ktorý prevaríme.
- 2. Fľaše si vypláchneme pre istotu vriacou vodou a víčka si povaríme vo vode. Umyté celé alebo rozpolené slivky si naložíme do fliaš, pridáme celú škoricu, pridáme 2 PL rumu a zalejeme nálevom.
- 3. Zatvoríme víčkami, dobre utiahneme a dáme sterilizovať do hrnca do vody ponorené po hrdlo.
- 4. Sterilizujeme mäkšie slivky 15-20 min. pri 80 stupňoch, a tvrdšie 25-30 min. tiež pri 80 stupňoch.
- 5. Nakoniec horúce fľaše vyberieme, postavíme hore dnom a necháme vychladnúť.
- 6. Tieto slivky by mali byť pikantnejšie a sú vhodné do ryžového nákypu, koláčov a pod.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Kategória : Zaváranie, pochutiny
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.