Špaldové kávové rezy
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 koláč
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- Korpus:
- 130 g špaldová múka hladká
- 1/2 kypriaci prášok (lepšie bez fosfátov)
- 6 ks vajcia
- 100 g trstinový cukor
- .
- Plnka:
- 200 g maslo
- 50 g trstinový cukor
- 1 bal puding Zlatý klas alebo vanilkový
- 2 PL instatntná káva prášok (napr. Jacobs Velvet)
- 400 ml mlieko
- mleté orechy na obsypanie
Postup
- 1. Celé vajíčka si vyšľaháme s trstinovým cukrom do peny.
- 2. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka zamiešame.
- 3. Cesto vylejeme na plech veľký cca 20x30 cm, vyložený mastným papierom a pečieme tak 15-20 min. pri teplote 160-170 stupňov.
- 4. V troške určeného mlieka si rozmiešame Zlatý klas a instatnú kávu. Zvyšné mlieko dáme variť s trstinovým cukrom a uvaríme klasický puding, ktorý necháme dobre vychladnúť. (sem tam premiešame kôli hrudkam)
- 5. Maslo si dobre prešľaháme a postupne na najmenšej rýchlosti zamiešame puding.
- 6. Korpus si pozdlžne rozdelíme na dve polovice, naplníme plnkou z ktorej si tak tretinu necháme na obtretie zvonku. Okraje si zúbkovaným nožom pekne zarovnáme a celý rez obtrieme plnkou a obsypeme orechami.
- 7. Necháme stuhnúť a podávame.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 10+
- Kategória : - fit, - zdravšie Vianoce, Diétne recepty, Veľkonočné dobroty, Vianočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.