Spišské bryndzové halušky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 misa
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 - 600 g zemiaky "staré"
- 200 g polohrubá múka
- hrubá múka na dohustenie
- soľ
- 250 g bryndza
- 100-150 g údenej slaniny na škvarenie
- žiadne vajíčko !!!!!
Postup
- 1. Slaninu si narežeme na malé kocky a na min. množstve oleja opražíme na škvarky.
- 2. Očistené zemiaky si nastrúhame na jemnom zemiakovom strúhadle, alebo rozmixujeme v mixéri.
- 3. Pridáme polohrubú múku /väčšinou sedí podiel zemiaky - múka 3:1/, trošku soli /nie veľa lebo bryndza je slaná/, dobre premiešame, necháme postáť tak 10 min.
- 4. Keď to je potrebné /záleží na zemiakoch/ dohustíme hrubou múkou.
- 5. Cesto musí byť také husté aby keď dvihneme varešku tak nám z nej padali také kúsky ako "halušky".
- 6. Halušky hádžeme do vriacej osolenej vody cez haluškáreň a varíme až kým nám nevyplávajú na povrch. Halušky nezlievame, ani nepremývame, ale deravou varechou ich "ledabolo" vyberáme, lebo je potrebné, aby sme mali v haluškách aj trošku haluškovice /voda v ktorej sa varia halušky/.
- 7. Pridáme bryndzu, trošku masti zo škvarkov a dobre premiešame. Polejeme masťou , posypeme škvarkami, ozdobíme a ihneď podávame.
- 8. Podávame s mliekom, alebo kefírom.
- 9. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.