Srnčí jazyk
-
- Čas prípravy
- Minút
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1 bal. lístkové cesto cca 400-500 g /najlepšie Lidl/
- 2 PL kryštálový cukor
- voda
- .
- 250 maslo alebo Hera
- 200 g práškový cukor
- 3 PL kakao
- 4 ks vajcia
Postup
- 1. Lístkové cesto si rozvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm. Vykrojíme si kruhy s priemerom 5-7 cm /treba si vyskúšať na jednom/ a každý kruh do dĺžky rozvaľkáme na "jazyk". Uložíme na plech vystlaný papierom a každý jazyk potrieme cukrovým sirupom, ktorý sme získali rozpustením cukru v troške vody, ale nie úplne, tak aby tam pár kryštálikov zostalo. Dáme upiecť na 200 stupňov do zlatova.
- 2. Plnka: V mise nad parou si vyšľaháme vajcia s cukrom a kakaom do konzistencie sirup, Dobre vychladíme a opatrne po trošku zašľaháme do masla. Plnku si vložíme do vrecúška so špičkou a naplníme ním jazyky.
- 3. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 15+
- Kategória : Zákusky, koláče
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.