Steak z bravčovej panenky a byliniek
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- bravčová panenka
- hrubá soľ /keď nie je nevadí/
- hrubý peper /keď nie je nevadí/
- obľúbené bylinky napr. bazalka, tymián, rozmarín
- olivový olej
- maslo obyčajné
- citrónová šťava
Postup
- 1. Panenku si umyjeme, osušíme a nakrájame tak na cca 4 cm kúsky, ktoré si dlaňou roztlačíme, ososlíme okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom ,posypeme nasekanými bylinkami a necháme postáť tak 5 min.
- 2. Na oleji na rozpálenej panvici /keď je to možné tak steakovej/ si dáme steaky sprudka opiecť, ale neobraciame, necháme ich len na jednej strane, kým nám vrch mäska nezbledne. Potom steaky preložíme do zapekacej misy a vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov pečieme cca 7-10 min.
- 3. Upečené steaky pokvapkáme citrónovou šťavou, na každý položíme plátok masla a necháme chvíľku dôjsť. Podávame s ľubovoľnými prílohami a šalátom a polejeme šťavou z pekáča.
- 4. TIP: Steak je dobre urobený vtedy, keď z neho vyteká číra šťava .
- 5. Dobrú chuť !!!
- Kategória : - bravčové, - fit, Diétne recepty, Mäso
- Typ receptu : Mäso, Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.