Syrové pirohy s jablkovou plnkou
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- cca 25 ks
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 260 g hladká múka
- 150 g Hera, alebo maslo
- 120 g tvrdý syr napr. Eidam
- 5 PL studená voda
- 1/3 KL soľ
- .
- 4 ks jablko stredné
- 2 PL kryštálový cukor (alebo podľa chuti)
- 1 PL citrónová šťava
- .
- mlieko na potieranie, kryštálový cukor na posyp
Postup
- 1. Jablká si ošúpeme, nastrúhame na "jablkovom" strúhadle, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme kryštálovým cukrom , premiešame a necháme postáť.
- 2. Na doske si z preosiatej múky,soli z nasekaného polozmäknutého masla a jemne nastrúhaného syra rukami vytvoríme ako keby "mrveničku". Pridáme studenú vodu a cesto dobre prehnetieme do hladka. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odpočinúť, aby sa nám uvoľnil lepok.
- 3. Jablká si vyžmýkame . Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a vykrajujeme kruhy s priemerom cca 8 cm. Kruh si ešte môžeme v rukách poroztláčať. Do stredu dáme plnku a zlepíme okraje do tvaru pirohu. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- 4. Pirohy nakoniec potrieme mliekom a dostatočne posypeme kryštálovým cukrom. Pečieme cca 35 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov.
- 5. Necháme dobre vychladnúť a podávame k čaju, káve a pod.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 2+
- Kategória : Slané pečivo, Studené, teplé chuťovky, Vianočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky, Syr, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.