Tarhoňa
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 8
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g cestoviny tarhoňa /guličky/
- olej
- 1 KL soľ
- 1000 ml vody
Postup
- 1. Do kastróla si dáme olej tak aby nám pokryl dno, nasypeme tarhoňu a pražíme za stáleho miešania do hneda, ale pozor nepripáliť. Keď je tarhoňa hnedá a pekne vonia, zalejeme ju vodou, osolíme a prikryté varíme až kým sa voda neodparí a tarhoňa sa nezačne lepiť na dno, čo zistíme zahrabnutím vareškou, ale ináč nemiešame.
- 2. Potom tarhoňu odstavíme a necháme ešte tak cca 10 min. v kľude prikrytú, aby "došla". Podávame s rôznymi mäsitými pokrmami, ktoré obsahujú šťavu a omáčku.
- 3. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.