Tiramisu podľa NIGELLY
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Produkt
- 1 hranatá misa
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 350 ml káva vychladená (350 ml vody a 9 lyžičiek instantnej kávy)
- 250 ml likéru Baileys
- 400 g dlhé piškóty (2bal. x 200 g)
- 2ks vajce
- 75 g kryštálový cukor
- 500 g mascarpone
- 2 ½ KL kakao
Postup
- 1. V plytkej hranatej miske zmiešame kávu so 175 ml likéru.
- 2. Polovicu piškót namočíme do tekutiny a necháme nasiaknuť z oboch strán, aby boli vlhké, ale nie rozmočené. Poukladáme ich na dno štvorcovej nádoby (najlepšie sklenenej, alebo porcelánovej). Piškóty si vopred "na sucho" vyskúšajte, aby vám vošli na plochu misy.
- 3. Oddelíme žĺtky, jeden bielok odložíme na bok. Žĺtky vyšľaháme s cukrom na svetložltý hustý krém, pridáme zvyšných 75 ml likéru a mascarpone, a vytvoríme nadýchaný krém.
- 4. Jeden bielok ušľaháme na tuhý sneh a vmiešame ho do krému. Polovicu krému naložíme na vrstvu piškót.
- 5. Poukladáme ďalšiu vrstvu namočených piškót, navrch dáme druhú polovicu krému a uhladíme.
- 6. Misu zakryjeme fóliou a na noc odložíme do chladničky. Tiramisu pred podávaním posypeme cez sitko kakaovým práškom.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Nepečené dezerty, Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.