Tvarohovo-lekvárová “bublanina”
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1stredný plech
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (4.8 /5)
- (4 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 2 ks vajce
- 150 g kryštálový cukor
- 250 ml mlieko
- 130 ml olej
- 300 g polohrubá múka
- 1 bal. vanilkový cukor
- 1 bal. prášok do pečiva
- kôra z jedného citróna
- .
- 250 g tvaroh jemný
- 1 bal. vanilkový cukor
- 150 g slivkový lekvár
- .
- práškový cukor na posyp
Postup
- 1. Plech si vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Tvaroh si premiešame s vanilkovým cukrom, lekvár si rozriedime troškou vody (alebo rumu). Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
- 2. Celé vajcia si vymiešame s kryštálovým cukrom do peny, pomaly prilievame mlieko, olej a nakoniec pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a citrónovou kôrou.
- 3. Cesto vylejeme na plech a poukladáme na neho kôpky tvarohu a lekváru. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
- 4. Koláč necháme dobre vychladnúť, pocukrujeme a podávame.
- 5. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
4 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(4.8 / 5)
No comments yet.