Zamatová roláda
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 roláda
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 6 ks vajce
- 5 PL kryštálový cukor
- 3 PL tmavé kakao
- 1/2 KL sóda bikarbóna
- .
- Plnka:
- 500 ml mlieko
- 5 PL polohrubá múka
- 1 ks vajce
- 250 g maslo alebo Hera
- 1 bal. vanilkový cukor
- 5 PL práškový cukor
- 2 PL kakao
Postup
- 1. Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, postupne pridáme žĺtky a potom sódu bikarbónu s kakaom už len jemne vmiešame varechou.
- 2. Cesto vylejeme na plytký plech vyložený mastným papierom.
- 3. Po upečení vyklopíme na vlhkú utierku a stočíme.
- 4. Plnka: V mlieku rozmiešame vajce a múku a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
- 5. Do vlažnej kaše vmiešame maslo, vyšľaháme a rozdelíme na 2 časti.
- 6. Do jednej dáme vanilku, a do druhej kakao a práškový cukor.
- 7. Plát po vychladnutí rozbalíme, dáme dole papier. Najprv natrieme svetlú plnku a potom tmavú a zvinieme do rolády.
- 8. Roládu necháme dobre stuhnúť a nakoniec posypeme práškovým cukrom.
- 9. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 15
- Kategória : Veľkonočné dobroty, Vianočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.