Zemiakový prívarok na kyslo
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 6
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (4.1 /5)
- (7 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1 kg zemiaky
- 250 ml smotana na varenie
- 250 ml mlieko
- 4-5 ks bobkový list
- 4-5 ks nové korenie celé
- čierne korenie mleté
- soľ
- ocot
- cukor kryštálový
- hladká múka
Postup
- 1. Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky.
- 2. Dáme ich do hrnca a zalejeme vodou iba tak aby nám zakrývala zemiaky. Pridáme korenie, soľ a uvaríme skoro do rozvarenia. Ak nechceme na konci loviť korenie môžeme si ho dať do čistej gázy a spraviť si z nej batôžtek, alebo do čajového sitka.
- 3. Múku si rozhabarkujeme v mlieku zmiešanom so smotanou , nalejeme do zemiakov a chvíľu povaríme. Hustotu prívarku si doladíme mliekom a múkou
- 4. Nakoniec si prívarok dochutíme octom a cukrom.
- 5. Podávame s vajíčkom a čerstvým kôprom, ktorý do prívarku zamiešame na konci, alebo s opraženou cibuľkou a špekáčkou, fašírkou a podobne. Ako vhodná príloha sa podáva chlieb.
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
7 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(4.1 / 5)
No comments yet.