Žemľové knedle
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 4 menšie knedle
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 8 ks rožok (alebo podľa konzistencie)
- 4 ks vajce
- 200 ml mlieko
- 1 PL vegeta zarovnaná
- 2 PL nasekaná petržlenová vňať (alebo pažítka)
- soľ
- čierne korenie mleté
Postup
- 1. Rožky (žemle, alebo bagety) si narežeme na malé kúsky alebo na kolieska.
- 2. V mlieku si rozhabarkujeme korenie a soľ, a zalejeme ním rožky.
- 3. Pridáme petržlenovú vňať a dobre premiešame tak aby sme všetky rožky nepopučili. Hmota má byť kompaktná. Ak nám steká mlieko pridáme rožky a naopak.
- 4. Pripravíme si hrniec s vriacou vodou. Na potravinovú fóliu tvarujeme menšie knedle, ktoré dobre zabalíme a dáme variť do vody na 20 minút.
- 5. Žemle po uvarení odbalíme, narežeme a podávame.
- 6. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.