Receptov a postupov na výrobu francúzskych bagiet je neúrekom, ale myslím si že ani jeden nie je originálny, pretože ten si určite chránia ako “oko v hlave”. Ja vám prinášam jeden z nich a nakoľko som ho vyskúšala a je super posúvam ho aj vám. Myslím, si však, že ak vyskúšate akýkoľvek recept aj postup zavinovania cesta , bude pre vás úžasný už len tým, že ste si to spravili sami. V neposlednom rade tá vôňa a chrumkavosť a čestvosť bagiet vám vynahradí aj menšiu odchýlku či dokonalosť. Takže hor sa do toho a Dobrú chuť !!!
Domáce francúzske bagety
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 4 bagety
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 700 g pšeničná chlebová hladká múka
- 1/2 KL sušené droždie
- 1 1/2 KL soľ
- 520 g voda
Postup
- 1. Všetky ingrediencie na cesto si vo väčšej mise zmiešame vareškou, kým sa nám to nespojí, hlavne aby nám nezostali suché miesta.
- 2. Misu prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 45 minút kysnúť.
- 3. Po 45 minútach si cesto vyberiem na dosku a snažíme sa ho ponaťahovať a samozrejme aj preložiť ako obálku (zdvihneme cesto a necháme ho trošku natiahnuť pod svojou váhou a preložíme na poly) zo všetkých svetových strán. Cesto znova zabalíme a hladkou stranou na vrch uložíme naspäť do nádoby a znova prikryjeme fóliou.
- 4. Tento postup prekladani na doske zopakujeme po 45 minútach ešte 3 krát.
- 5. Po poslednom vykysnutí si cesto rozdelíme na 4 bochníčky, ktoré už bez naťahovania, znova zabalíme zo 4 strán a necháme pod fóliou 15 minúť znova podkysnúť. Ak sa nám cesto lepí použijeme múku.
- 6. Nakoniec si vytvarujeme bagety o dĺžke cca 40 cm a dáme ich do pomúčenej utierky podkysnúť 35 minút. Na tvarovanie bagiet je najlepšie pozrieť si nejaké video, ktorých je množstvo, tak napr. https://www.youtube.com/watch?v=xlN5CgQcvAg . Tak 10 minút pred koncom si predhrejeme rúru na 200 stupňov.
- 7. Po vykysnutí si bagety preložíme pomocou lopárika, alebo nejakej doštičky (pregúľame si ich z utierky na dosku a z dosky na plech stále spojom dole) na klasický plech s papierom, alebo špeciálny na bagety, postriekame ich vodou a narežeme klasickými rezmi do šikma. Režeme žiletkou, alebo ostrým nožom, šikmo smerom pod povrch.
- 8. Bagety vložíme do rúry a pečieme 18-25 minút. (rúru po cca 8 minútach trošku vyvetráme). Dĺžka pečenia samozrejme záleží od každej rúry. Musia byť na poklopanie duté a pekne vypečené.
- 9. Po upečení vyberiem na mriežku, necháme vychladnúť a podávame.
- 10. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Chlebíky, pečivo, Grilovačka
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.