Likérové špice
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Produkt
- 30+
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (3.5 /5)
- (11 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- Cesto na buflerovu hmotu (piškótky na spodok):
- 20 g kryštálový cukor
- 40 g hladká múka
- 5 g krémový prášok Zlatý klas alebo maizena
- 60 g bielko (2)
- 30 g žĺtko (2)
- .
- Krém:
- 65 g kryštálový cukor
- 50 g krémový prášok Zlatý klas
- 350 ml mlieko
- 1 bal. vanilkový cukor
- 150 g maslo
- 150 g Hera
- 20 g kakao
- .
- cca 200 ml vaječný likér
- 2 PL prášková šľahačka
- .
- čokoládová poleva (čokoláda : cera - 2:1)
- .
- špeciálna likérová špička
Postup
- 1. Bielky vyšľaháme s dvomi tretinami cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s jednou tretinou cukru do tuhej peny, pridáme malé množstvo múky.
- 2. Obe peny spolu zľahka spojíme a primiešame preosiatu hladkú múku s krémovým práškom.
- 3. Na plech pokrytý mastným papierom striekame malé kôpky veľkosti 1 € a upečieme do zlatova. Piškótky po vychladnutí potrieme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
- 4. Krém: Z mlieka, kryštálového cukru, vanilkového cukru a krémového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
- 5. Do vychladnutého pudingu postupne pridávame maslo a margarín a vyšľaháme na hladký krém. Nakoniec zašľaháme kakao.
- 6. Do vaječného likéru pridáme 2 PL šľahačky a vyšľaháme len do takej konzistencie aby sa nám lial.
- 7. Jednu tretinu krému si odložíme na špičky. Na čokoládovú piškótku nastriekame špičkou tunel, dáme stuhnúť, nalejeme likér, nastriekame špičku a znova dáme stuhnúť.
- 8. Špice nakoniec namáčame hore dnom v čokoláde a ukladáme na mastný papier, alebo na mriežku.
- 9. Necháme stuhnúť a podávame.
- 10. TIP: Nebojte sa že do krému ide aj margarín, je zaujímavý ako ľadový a pekne drží tvar. Špice v cukrárni sa tiež robia s margarínom.
- 11. Dobrú chuť !!!
- Kategória : Nepečené dezerty, Veľkonočné dobroty, Vianočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Hodnotenie receptu
11 ludia hodnotili tento recept
-
Hodnotenie
(3.5 / 5)
7 Responses to Likérové špice
Pridaj komentár Click here to cancel reply.
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Konečne vidím recept na špice s likérom. Som zástanca tej pravej naturálnej chuti aj v koláčoch.
Súhlasím, klasika, je klasika 🙂
Len ten čas je uvedený asi pre profesionálov. Skutočnosť v domácnosti významne prevyšuje časový limit !!!
Pre informáciu 1,5 hod mi trvalo upečenie piškót a príprava krému. Pri receptoch je potrebné rátať aj s prestojmi ako napr. chladnutie…. Krém je lahodný, no piškóty treba podľa mňa robiť asi trochu väčšie.
Čas v receptoch je len orientačný a naozaj diskutabilný 🙂 Prestoje sa predsa rátať nemôžu každý je inak zručný a rýchly a venuje sa iba zákusku, alebo to robí popri vareniu. Myslím, že čas je to najmenej podstatne 🙂 Dúfam, že budú chutiť a prajem ešte pekný deň.
Práve som objavila tento recept a už podľa farby plnky dedukujem, že sa jedná o ten pravý recept zo soc. čias. Robila som už niekoľko pokusov, no musím zkonštatovať, že ani zďaleka to nebolo ono. Všetky boli až príliš čokoládové.
Milovala som tú starú klasiku, pevne verím že toto je ten recept po ktorom pátram už dlhší čas.
No naozaj musíte vyskúšať, ťažko povedať, nám chutia veľmi a ohlasy na nich boli veľmi dobré 🙂