Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 torta
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (4.1 /5)
- (16 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 8 ks vajce
- 8 PL olej
- 250 g kryštálový cukor
- štipka soli
- 280 g hladká múka
- 1 bal. prášok do pečiva
- nastrúhaná kôra z jedného citrónu
- formu s priemerom 25-26 cm
- tuk a múka na vymazanie formy
- .
- Plnka:
- 500 g jemný tvaroh
- 500 g mascarpone
- 100 g práškový cukor
- 2 bal. vanilkový cukor
- šťava z jedného citróna
- .
- 500 g ovocie na ozdobu /najlepšie jahody a bobuľové, ale aj višne a pod./
- .
- Rozvar:
- kryštálový cukor podľa kyslosti
- 500 g jahôd /poprípade iného vhodného ovocia/
- .
- mandľové lupienky na ozdobu
Postup
- 1. Bielka si vymiešame so štipkou soli a cukrom do tuha, tak aby sa nám tvorila špička.
- 2. Na najmenšom stupni mixéra postupne do snehu zamiešavame, žĺtka, ktoré sme si rozmiešali s olejom.
- 3. Nakoniec si ručne systémom "zabaľovania" jemne zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovou kôrou
- 4. Cesto vylejeme do formy , zarovnáme a upečieme tak 50-60 min. pri teplote 160-170 stupňoch. Rúru neotvárame !!!
- 5. Po upečení necháme korpus tak 10-15 min. vo forme vychladnúť, potom si korpus aj s formou otočíme na podložku hore dnom, aby sa nám pekne zarovnal vrch. Necháme tak cca 15 min. otočíme orežeme opatrne okraje a korpus z formy vyberieme.
- 6. Korpus si rozrežeme na tri časti. Spodný korpus potrieme rozvarom z jahôd, natrieme 400 g plnky, priložíme druhý plát, zase natrieme 400 g plnky, a pritlačíme vchný plát. So zvyškom plnky natrieme celú tortu.
- 7. Boky oblepíme mandľovými lupienkami. Vrch torty ozdobíme čerstvým ovocím.
- 8. Plnka: Mascarpone si vymiešame s cukrom, tvarohom, vanilkovým cukrom a nakoniec primiešame citrónovú šťavu.
- 9. Rozvar: Jahody si umyjeme a narežeme na tenučké plátky. Dáme to na panvicu, posypeme cukrom /cca 2 PL / a podlejeme minimom vody cca 50 ml/, opatrne prevaríme /tak aby sa nám jahody veľmi nerozbili/, vodu odparíme a ak je to potrebné ešte ocukríme. Necháme vychladnúť a natrieme na korpus.
- 10. Tortu dáme dobre vychladiť a podávame.
- 11. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 12
- Kategória : Torty
Hodnotenie receptu
16 ludia hodnotili tento recept
-
Hodnotenie
(4.1 / 5)
6 Responses to Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
Pridaj komentár Click here to cancel reply.
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Všetko je ok, až na ten prášok do pečiva. Ten tam nie je potrebný, korpus je potom suchý. Aspoň mne to tak prišlo, a viac ho tam nedávam. Ináč recept super, robievam ho podľa návodu.
Ďakujem za postreh, niekedy môže byť aj iná múka, ale vyskúšam :).
Ja som nahradil múku polohrubou, asi 40g ostalo hladkej. Tiež som pridal banány do hornej medzivrstvy. Torta bola fajná a nezdala sa suchá 🙂
Ďakujem, som rada, že chutila.
Dobrý deň. Ďakujem za recept. Vedeli by ste mi poradiť prečo sa mi občas pri pečení torty stane, že sa v strede po vybratí z rúry prepadne? Idem podľa návodu, rúru neotváram, neviem na to prísť. Ďakujem
Každá rúra pečie ináč, treba si odsledovať.čas v tej vašej. Ak spadne vnútro, nie je dostatočne dopečená.