Táto torta vznikla v Amerike v roku 1978 a stala sa favoritom na takmer 40 rokov. Je to spojenie ananásu, banánu, škorice a mascarpone a je naozaj zvláštna a určite si ju dáte radi znova. Pôvodný recept som musela trošku “oslobodiť” od cukru, lebo množstvo 1,5 kg cukru na jednu tortu by sa v našich zemepisnych šírkach asi neujalo. Musím ale povedať že na chuti jej to neubralo a tak mi neostáva nič iné iba vám ju odporúčiť. Vyskúšajte a budem veľmi vďačná za každý názor. Dobrú chuť !!!
Ananásovo-banánová torta “Kolibrík”
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 torta
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 3 ks tortová forma s priemerom 23-27 cm (alebo aspoň 3 ks podobných rozmerov)
- Cesto :
- 450 g hladká múka /kľudne aj špaldová/
- 300 g kryštálový cukor
- 1 KL soľ
- 1 KL sóda bikarbóna
- 1 KL škorica
- 3 ks vajcia "L"
- 350 ml rastlinný olej
- 1,5 KL vanilkový extrakt /alebo arómu/
- 1 ks plechovka drvený ananás /alebo si ho aj s nálevom podrvíme v mixéry, ale pozor nie na kašu/
- 4 ks stredný banán
- 150 g nasekané vlašské orechy /pekanové/
- .
- Krém:
- 2x250 g smotanový syr zmäknutý /napr. mascarpone, ricotta, žervé, philadelphia a pod./
- 250 g zmäknuté maslo
- 200 g práškový cukor
- 2 KL vanilkový extrakt /aróma/
- .
- posekané vlašské, alebo celé pekanové orechy na ozdobu
Postup
- 1. Najprv si predhrejeme rúru na 180 stupňov /teplovzdušnú na 160-170/
- 2. Formy si dobre vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Nasekané orechy si na sucho opražíme na panvici a necháme vychladnúť.
- 3. V jednej miske si zmiešame všetky suché prísady. V druhej miske si ručne /tu mixér nepoužívame/ metličkou rozšľaháme vajcia, pridáme olej, rozdrvený ananás aj so šťavou, a vidličkou popučené banány a vanilkový extrakt. Celé to ešte prešľaháme.
- 4. Suchú zmes prisypeme do vaječnej, dobre premiešame a nakoniec pridáme opražené orechy.
- 5. Naberačkou si cesto striedavo porcujeme do foriem, aby sme ich mali cca rovnako hrubé. Všetky formy dáme naraz piecť do vyhriatej rúry a pečieme cca 35-40 minút. Odskúšame špáradlom a keď je suché korpusy môžeme vyberať.
- 6. Korpusy necháme vychladnúť cca 10 minút a potom na mriežke aspoň hodinu. Po vychladnutí plníme krémom, ktorý si rozdelíme na tri rovnaké časti./dve do torty + jedna na vrch a boky/
- 7. Plnka: Zmäknuté maslo a syr /najlepšie obidva izbovej teploty/ si vymiešame na najnižšom stupni, pridáme preosiaty práškový cukor, arómu a dobre prešľaháme tiež na najnižšom stupni mixéra.
- 8. Naplníme tortu, posypeme orechami /fantázii sa však medze nekladú/ necháme postáť v chlade /najlepšie do druhého dňa/ a podávame.
- 9. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 12+
- Kategória : Torty
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.