Čokoládové guľky s kávou a likérom
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Produkt
- 20-30 guličiek
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 400 g kvalitnej horkej čokolády
- 250 ml šľahačkovej smotany 33-40 %
- 1 KL instantná káva prášok
- 85 g maslo
- 1-2 PL vaječný, alebo mandľový likér
- .
- biela, tmavá čokoláda a kakao na obalenie
Postup
- 1. Smotanu si zohrejeme do bodu varu, ale nesmie vrieť.
- 2. Do horúcej smotany pridáme čokoládu a kávu a miešame kým sa nám čokoláda neroztopí a hmota nespojí.
- 3. Keď hmota trošku vychladne a začne hustnúť, pridáme maslo a likér.
- 4. Hmotu dobre premiešame (môžeme aj mixérom) a dáme vychladiť do chladničky
- 5. Pred tým ako budeme guľky formovať si ich z chladničky vyberieme a necháme postáť pri zbovej teplote. Veľmi studené sa ťažko formuju. Jedna guľka by mala mať 20-25 g , ale je to na každého voľbe.
- 6. Medzi tým si pripravíme čokoládu, alebo kakao , v ktorom budeme guličky obaľovať.
- 7. Guličky dávame do košíčkov a skladujeme v chladničke.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Kategória : - fit, - zdravšie Vianoce, Diétne recepty, Nepečené dezerty, Valentín, Veľkonočné dobroty, Vianočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.