Guzhero – francúzske pečivo
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 misa
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 ml mlieko
- 100 g maslo
- 1 KL soľ
- 160 g hladká múka
- 1 KL dijonska horčica
- 4 ks vajcia
- menšia polovička KL čierne korenie mleté
- 150 g strúhaný syr /najlepšie pikantný/
- .
- Na potieranie:
- 50 g maslo
- 3-4 strúčiky cesnak
Postup
- 1. Do kastóla si dáme mlieko, maslo soľ a peper a privedieme do varu, prisypeme múku a miešame až kým nám cesto nezhustne a nespojí sa. Tak 2-3 min miešame a "odpaľujeme".
- 2. Cesto necháme vychladnúť. Po vychladnutí do cesta zašľaháme po jednom celé vajcia a nakoniec horčicu a syr.
- 3. Mokrou kávovou lyžičkou robíme kôpky na plech vyložený papierom a pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov.
- 4. Keď nám kôpky pekne narastú znížime teplotu na 180 stupňov a dopečieme do hneda. Pozor rúru neotvárame.
- 5. Upečené koláčiky potierame rozpusteným cesnakovým maslom /maslo si rozpustíme a chvíľku v ňom popražíme pretlačený cesnak/. Podávame k pivu a nápojom.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Chlebíky, pečivo, Slané pečivo, Studené, teplé chuťovky
- Typ receptu : Syr
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.