Hranolky zo sladkých zemiakov (batatov) s jogurtovým dipom
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 miska
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 300-400 g batát (sladký zemiak)
- 2 PL olivový olej
- 1 PL čerstvý rozmarín
- 1 KL soľ
- 1 KL čierne korenie mleté
- .
- 1 kelímok (250 g) grécky jogurt
- 1 PL citrónová šťava
- 2 PL bylinky al. pažitka
- 1/4 KL soľ
- 1/4 KL čierne korenie mleté
Postup
- 1. Zemiaky si dobre umyjeme, a aj so šupou narežeme na rovnomerné hranolky.
- 2. Premiešame s olejom a korením a uložíme na plech vystlaný mastným papierom.
- 3. Pečieme pri 200 stupňoch cca 15-25 min. záleží od rúry a hrúbky hranolčekov.
- 4. Jogurt zmiešame s ingrediencami a vymiešame dip.
- 5. Hranolky namačame do dipu.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 2
- Kategória : - fit, Bezmäsité, Diétne recepty, Prílohy, Studené, teplé chuťovky, Zeleninové
- Typ receptu : Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.