Kapustníky (beľuše)
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 4 placky
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g hladká múka
- 1-2 PL kryštálový cukor
- štipka soli
- 1 dcl olej
- 250 ml vlažné mlieko
- sušené droždie na 500 g múky alebo polovica kocky čerstvé
- .
- Dusená kapusta:
- cca 1 kg biela hlávková kapusta
- 2-3 PL kryštálový cukor
- soľ
- mleté čierne korenie
- masť alebo maslo na potieranie
- .
Postup
- 1. Zmiešame si všetky sypké prísady vrátane droždia, pridáme, olej, mlieko a vymiesime lesklé cesto. Poprášime múkou, prikryjeme a necháme vykysnúť cca 1 hod.
- 2. Cesto si vyklopíme na dosku, rozdelíme na 4 bochníky, Každý bochník rukou trošku roztlačíme, do stredu dáme štvrtinu vychladnutej kapusty, spojíme všetky konce, uzatvoríme, a valčekom bochník rozvaľkáme na tenký kruh, tak aby sa nám kapusta dostala až ku okrajom.
- 3. Preložíme na plech, popicháme vidličkou, necháme trošku podkysnúť a dáme upiecť do zlatova pri cca 180 stupňoch.
- 4. Po upečení ešte horúce potrieme spraženým maslom, alebo masťou a porežeme na trojuholníky.
- 5. Dusená kapusta:
- 6. Do oleja v kastróle nasypeme cukor, necháme trochu skaramelizovať. Pridáme na jemno narezanú kapustu, osolíme, okoreníme a pod pokrievkou dusíme do mäkka.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 24
- Kategória : Kysnuté sladké, Kysnuté slané
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.