Kardinálové rezy
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 roláda
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- Cesto 1 :
- 2 ks vajce
- 8 ks žĺtok
- 80 g kryštálový cukor
- 1 bal. vanilkový cukor
- 50 g polohrubá múka
- 1/2 balíčka prášok do pečiva
- .
- Cesto 2:
- 8 ks bielok
- 210 kryštálový cukor
- .
- Plnka:
- 500 ml smotana na šľahanie 33%
- 2 bal. stužovač šľahačky Smetafix
- .
- Na potretie:
- 5 PL slivkový lekvár
- .
Postup
- 1. Cesto 1: 2 vajcia, žĺtky, cukor, vanilkový cukor, vyšľaháme do peny. Potom jemne zapracujeme preosiatu múku s práškom do pečiva.
- 2. Cesto 2: 8 bielkov vyšľaháme do peny, postupne pridávame cukor a šľaháme spolu 10 minút na hustú penu.
- 3. Väčší plech vyložíme papierom na pečenie. Pomocou cukrárenského vrecka nanesieme po dĺžke plechu 7 pásov bielkovej peny a pomedzi ne piškótové žlté cesto. Upečieme ako klasickú piškótu pri teplote 180 stupňov cca 15-20 minút (záleží od vašej rúry) a necháme vychladnúť.
- 4. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačmi do tuha. Môžeme pridať aj práškový cukor podľa chuti.
- 5. Papier odstránime a upečené cesto otočíme spodnou časťou na vrch. Natrieme celý plát slivkovým lekvárom. Na jednu polovicu nanesieme vyšľahanú šľahačkovú smotanu. Prikryjeme druhou polovicou plátu. /Iba prehodíme, čím vytvoríme tunel/
- 6. Uložíme do chladu. Potom už len posypeme práškovým a vanilkovým cukrom a podávame.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 15
- Kategória : Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
-
Hodnotenie
(0 / 5)
2 Responses to Kardinálové rezy
Pridaj komentár Click here to cancel reply.
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Dobry den, chcela by som sa opytat, na akej teplote a ako dlho treba cesto piect? Dakujem Barbora
Na 180 stupňov ako klasickú piškótu. Už som to dopísala :-). Pekný deň