Londýnske rezy (“storočná” klasika)
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 veľký plech
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g hladká múka
- 100 g práškový cukor
- 280 g maslo alebo Hera
- kôra z jedného citróna
- 6 ks žĺtko
- 1 bal. prášok do pečiva
- .
- Sneh:
- 200 g vlašské orechy mleté (alebo kokos)
- 6 ks bielko
- 200 g práškový cukor
- .
- 450 - 500 g lekvár, alebo džem
- .
- tuk a múka na vysypanie plechu
Postup
- 1. Plech si vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Múku si zmiešame s práškom do pečiva. Maslo, žĺtka a cukor si mixérom vymiešame do hladka.
- 2. Do vyšľahanej hmoty pridáme múku a nakoniec si cesto vymiesime na doske. Potom ho rozvaľkáme na plech a hrubo natrieme džemom.
- 3. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh do ktorého nakoniec ručne zamiešame mleté orechy alebo kokos. Sneh natrieme na džem a koláč dáme upiecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov tak cca 40 minút.
- 4. Po vychladnutí narežeme a podávame. Koláčik je ešte lepší na druhý deň, keď sa uleží.
- 5. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 40+
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.