Najobyčajnejšia dvojfarebná bábovka
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 bábovka
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (3 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 4 ks vajce
- 200 g práškový cukor
- 200 g hladká múka
- 1 bal. prášok do pečiva
- 100 ml olej
- 100 ml voda
- 1 bal. vanilkový cukor
- kakao
- hrozienka, čokoládová poleva /nemusí byť/
- tuk a múka na formu
Postup
- 1. Bábovkovú formu si dobre vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame do peny.
- 2. Postupne zašľaháme vodu, olej, pridáme múku s práškom do pečiva a ešte prešľaháme mixérom.
- 3. Nakoniec opatrne zamiešame tuhý sneh z bielkov.
- 4. 2/3 cesta nalejeme do formy, posypeme hrozienkami, do druhej polovice primiešame preosiate kakao podľa chuti, opatrne zamiešame,aby sme nerozbili sneh a nalejeme do formy.
- 5. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 150-170 stupňov cca 50 min.
- 6. Necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a môžme poliať čokoládovou polevou, alebo posypať práškovým cukrom.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 12
- Kategória : Bábovky, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
3 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.