Nugátový “dezert”
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 stredný alebo malý plech
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 400 g hladká múka
- 250 g Hera
- 100 g cukor
- 2 ks žĺtko
- 1 PL kakao
- .
- 300 ml mlieko
- 1bal. Zlatý klas (alebo maizena, alebo vanilkový puding)
- 3 PL cukor
- 150 g Hera alebo maslo
- 250 g arašidova nugeta
- .
- čokoládová poleva (varová čokoláda : stužený tuk, 2:1 )
Postup
- 1. Z mlieka, cukru a Zlatého klasu si uvaríme puding, ktorý za občasného miešania vychladíme, aby sme nemali hrudky a nespravila sa nám koža.
- 2. Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladničky na dve hodiny.
- 3. Prvý plát cest si upečieme na opačnej a tukom namastenej opačnej strane zvoleného plechu (tento plát bude ako vrchný). Druhý plát dáme upiecť do vymasteného plechu.
- 4. Pečieme pri teplote cca 180 stupňov tak cca 20 min, ale treba sledovať, aby sa cesto veľmi nevysušilo.
- 5. V miske si mixérom rozšľaháme maslo izbovej teploty a po troške pridávame vychladnutý puding. Dobre vyšľaháme. Nakoniec ručne dobre zamiešame nugetu a plnku natrieme na upečený spodný plát. Na plnku položíme vrchný plát , ktorý polejeme čokoládovou polevou.
- 6. Koláčik je výborný, keď má možnosť postáť v chlade aj 2-3 dni, ale minimálne by ste ho mali rezať na druhý deň.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : Veľkonočné dobroty, Vianočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.