
Ovocná smotanová torta
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Produkt
- 1 torta
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (4 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- tortová forma priemer cca 25-26 cm
- 6 x 250 ml pochuťková smotana kyslá
- 6 ks vanilkový cukor
- cca 240 g okrúhle piškóty
- 2 - 3 malé plechovky sterilizované mandarínky
- 1 plechovka sterilizované jahody
Postup
- 1. Na dno tortovej formy si naukladáme vrstvu piškót rovnou stranou dole. V miske si rozmiešame vždy dve smotany s dvomi vanilkovými cukrami. Nalejeme prvú vrstvu smotany, naukladáme na smotanu jednu polovicu zmiešaného a odkvapkaného ovocia.
- 2. Na ovocie naukladáme zase piškóty a zalejeme druhou várkou /2 kelímky+dva cukre/ smotany. Postup ovocie piškóty zopakujeme a nakoniec na vrch nalejeme tretiu várku smotany.
- 3. Necháme to prikryté potr. fóliou cez noc stuhnúť a pred podávaním môžeme posypať kakaom, alebo ozdobiť sľahačkou alebo strúhanou čokoládou.
- 4. Jednu z tých smotanových vrstiev si môžeme ochutiť a zafarbiť kakaom.
- 5. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 12
- Kategória : Nepečené dezerty, Torty
Hodnotenie receptu

1 ludia hodnotili tento recept
-
Hodnotenie
(4 / 5)
2 Responses to Ovocná smotanová torta
Pridaj komentár Click here to cancel reply.
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Denis komentoval Ovocná smotanová torta
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Recept jednoduchý a výborný, akurát pozor na piškóty. V recepte sa uvádza 240g pri forme s priemerom 25/26cm, avšak pri mojej forme 24cm som musel ísť dokupovať piškóty, lebo 240g mi nepostačilo. Preto by som odporučil 300 – 350g.
Nemyslím si že na dve poschodia piškót naukladaných v jednom rade treba oveľa viac piškót. Je tam napísané cca.