Parížske šľahačkové kocky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 klasický plech
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 4 ks žĺtko
- 250 g práškový cukor
- 150 ml voda
- 150 ml olej
- 200 g polohrubá múka
- 1/2 bal. prášok do pečiva
- 1 PL kakao
- 4 ks bielko
- .
- Krém:
- 1000 ml šľahačková smotana 33%
- 300 g čokoláda na varenie
- malinový džem na potretie
- kakao na posyp
Postup
- 1. Deň vopred si pripravíme krém. Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky.
- 2. Na druhý deň vyšľaháme z chladnej hmoty jemný krém.
- 3. Žĺtka s cukrom si vymiešame do penista, pomaly pridáme vodu a olej, ručne zamiešame múku s kakaom a práškom do pečiva a na záver zľahka pridáme sneh vyšľahaný zo 4 bielkov.
- 4. Pripravené cesto rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 5. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180 °C.
- 6. Upečený koláč potrieme ríbezľovým džemom a potom šľahačkovým krémom.
- 7. Povrch zákuska ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do chladu. Zákusok môžeme ozdobiť aj šľahačkou.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 30+
- Kategória : Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.