Ryžový nákyp
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 malý pekáč
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (3 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 350 g ryža (najlepšie guľatá)
- 1000 ml mlieko
- štipka soli
- 100 g maslo
- 150 g práškový cukor
- 3 ks vajce
- maslo a strúhanka na vymazanie plechu
- slivkový kompót, ale ovovcie podľa chuti
Postup
- 1. Prebratú a umytú ryžu zalejeme mliekom, pridáme štipku soli a uvaríme do polomäkka. Necháme vychladnúť.
- 2. Po vychladnutí si z masla, žĺtkov a cukru vyšľaháme penu, ktorú pridáme k ryži a nakoniec opatrne pridáme tuhý sneh z bielkov.
- 3. Polovicu masy si dáme do malého pekáča vymasteného maslom a vysypaného strúhankou, naukladáme slivky a zakryjeme druhou polovicou.
- 4. Upečieme v rúre vyhriatej na cca 180 stupňov, kým nám povrch pekne zhnedne.
- 5. Podávame ozdobené slivkami a poliate slivkovou šľavou. Výborný je aj za studena ako dezert.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Bezmäsité, Sladké jedlá
- Typ receptu : Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
3 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.