
Švajčiarsky krém na torty a cupcakes
-
- Čas prípravy
- Minút
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- Princíp základného krému na snehové švajčiarske pusinky je v pomere 1:2:3 to znamená:
- 100 g bielka
- 200 g práškový cukor
- 300 g maslo obyčajné
Postup
- 1. 100 g bielkov si so štipkou soli a cukrom vyšľaháme metličkou nad parou kým sa nerozpustí cukor.
- 2. Potom necháme bielka vychladnúť a mixérom ich vyšľaháme do tuha. Bielky majú byť tuhé a studené.
- 3. Potom po trošku začneme pridávať maslo. Chvíľu to môže vyzerať ako zrazené, ale nezľaknite sa nakoniec z toho vznikne krásny hladký krém.
- 4. Pokiaľ chceme zdobiť tortu štýlom OMBRÉ , dáme si do misky cca tretinu krému, zafarbíme ho na najtmavší odtieň, ozdobíme potrebné a do zvyšku primiešame druhú tretinu bieleho krému /poprípade doladíme farbou/ - vznikne nám svetlejší odtieň a nakoniec do zvyšného primiešame poslednú tretinu a vnikne najsvetlejší odtieň.
- 5. Tento krém je veľmi populárny aj na zdobenie cupcakes.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Kategória : Muffiny, cupcakes, Torty
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Denis komentoval Ovocná smotanová torta
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.