Tento mrežovník sa naozaj rozplýva na jazyku. Dobrú chuť !!!

Tvarohový mrežovník
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 plech
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (4.3 /5)
- (6 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- klasický veľký hlboký plech
- Cesto :
- 400 g polohrubá múka
- 250 g margarín alebo maslo
- 2 ks vajce
- 200 g práškový cukor
- 2 bal. vanilkový cukor
- 1 bal. prášok do pečiva
- ,
- Plnka:
- 1000 g tvaroh jemný /môžete dať aj pol na pol jemný s hrudkovitým/
- 7 PL práškový cukor
- 1 bal. vanilkový cukor
- 2 ks vajcia
- kôra z jedného väčšieho citróna
- .
- slivkový lekvár, alebo obľúbený džem
Postup
- 1. Suroviny na cesto si dobre vymiesime na doske a rozdelíme na väčšiu a menšiu polovičku.
- 2. Plech si vymastíme a vysypeme hrubou múkou.
- 3. Väčšie cesto si na doske rozvaľkáme do oválu, ktorý opatrne prenesieme na plech a malým valčekom, alebo pohárom dovaľkáme k okrajom.
- 4. Na cesto navrstvíme tvarohovú plnku. z menšieho cesta si tiež na doske rozvaľkáme plát a narežeme si z neho radielkom pásy, ktoré ukladáme na koláč tak aby nám do dierok vošla malá kôpka lekváru.
- 5. Nakoniec si slivkový lekvár rozmiešame s troškou vody, dáme si ho do striekacieho vrecúška, alebo do mikroténového sačku, na ktorom si odstrihneme špičku a do priestoru medzi mriežky nastriekame kôpky .
- 6. Koláč pečieme pri 180 stupňoch tak 30-40 min, kým nie je zlatohnedý.
- 7. Nakoniec necháme koláč vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a nakrájame zúbkovaným nožom.
- 8. Plnka: Suroviny na plnku si mixérom dobre rozmiešame a plnku natrieme na koláč.
- 9. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 30+
- Kategória : Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
Hodnotenie receptu

6 ludia hodnotili tento recept
-
Hodnotenie
(4.3 / 5)
2 Responses to Tvarohový mrežovník
Napísať odpoveď pre andrea Click here to cancel reply.
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Denis komentoval Ovocná smotanová torta
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Super kolacik vzdy ho rada upeciem
Ďakujem, klasika je klasika 🙂