Vietnamske jarné závitky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 20 závitkov
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- Na závitky:
- 100 g vlasové ryžové rezance
- 50 g čierna huba Judášovo ucho
- 1 ks šalotka /môže byť aj obyčajná cibuľa/
- 2 - 4 ks strúčiky cesnak
- 2 ks mrkva
- 200 g mleté bravčové mäso
- 2 ks vajce
- 1 KL rybacia omáčka
- čierne korenie mleté
- soľ
- 20 ks ryžový papier
- 2-3 dcl pivo na namáčanie papiera - je potom chrumkavejší /nemusí byť/
- .
- Na omáčku:
- 5 KL kryštálový cukir
- 100 ml voda
- 2 KL rybacia omáčka
- 2 ks stručik cesnaku
- 2 ks červené chilli /alebo podľa chuti/
Postup
- 1. Huby si namočíme do horúcej vody na 30 min, aby napučneli. Potom ich poriadne prepláchneme a nakrájame na malé kúsky.
- 2. Ryžové rezance zalejeme vlažnou vodou na 10 minút, scedíme a necháme ich vyschnúť. Po vysušení ich narežeme, alebo nastriháme na dĺžku 3-5 cm.
- 3. Mrkvu si na jemno nastrúhame. Mäso, cibuľu a cesnak si pomelieme na mäsovom mlynčeku.
- 4. Rezance, huby, mrkvu, mäso s cibuľou a cesnakom zmiešame, pridáme vajcia, korenie, soľ, rybaciu omáčku a všetko dôkladne premiešame.
- 5. Na väčšie tácku, alebo podložku si položíme papier, štetcom ho natrieme s pivom a počkáme asi pol minúty kým zmäkne. Na okraj si položíme tak 2 polievkové lyžice zmesi a začneme pevne zatáčať. Po pár zatočeniach zahneme okraje dovnutra a dorolujeme. Postup opakujeme až kým neminieme všetku zmes. Malo by vyjsť cca 15-20 ks
- 6. Rolky vyprážame na dva krát v panvici v takom množstve oleja aby sa ponorila polovica rolky a potom otočíme / vo väčšom množstve oleja sa otáčaju na jednu stranu/ . Dva krát preto aby boli chrumkavejšie - to znamená, že ich vypražíme do bleda, necháme odvapkať na servítke a dovyprážame do hneda.
- 7. Omáčku na namáčanie roliek si pripravíme zmiešaním cukru, vody, rybacej omáčky, pretlačeného cesnaku a nesekaného chilli.
- 8. Závitky máčame do omáčky a môžeme podávať s obľúbeným šalátom.
- 9. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4
- Kategória : - bravčové, - mleté, Mäso
- Typ receptu : Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.