Výborné medovníčky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Produkt
- 40+
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 200 g Hera
- 350 g med
- 200 g práškový cukor
- 2 ks celé vajce
- 750 g hladká múka
- 8 KL kakao
- 1 bal. škorica mletá
- 1 bal. perníkové korenie
- 1 a 1/2 KL sóda bikarbóna
- .
- Bielková poleva:
- 180 g práškový cukor (min. 3x preosiaty)
- 1 ks bielko
- pár kvapiek citrónová šťava
Postup
- 1. Heru, med a práškový cukor privedieme do varu a miešaním vychladíme.
- 2. Vychladnutú masu primiešame k ostatným surovinám na doske /sypké suroviny je dobré preosiať/ a vypracujeme jemné nelepivé cesto, ktoré zabalíme do fólie a na druhý deň z cesta vykrajujeme rôzne tvary. Ničím nepotierať , nech sú zamatové.
- 3. Pečieme na 200 stupňov cca 5 minút. Čas však záleží od rúry.
- 4. Bielkova poleva: Vymiešať mixérom tak aby nebolo cítíť cukor. Trvá to dlhšie cca 20 min. Striekame vrecúškom na perníčky, alebo kornútkom, alebo sáčkom s odstrihnutým koncom.
- 5. Dobrú chuť !!!
- Kategória : Veľkonočné dobroty, Vianočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.