
Vysoký univerzálny korpus na jeden šup
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 korpus
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (3.4 /5)
- (5 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 8 ks vajce
- 8 PL olej
- 250 g kryštálový cukor
- štipka soli
- 280 g hladká múka
- 1 bal. prášok do pečiva
- nastrúhaná kôra z jedného citrónu /ak nerobíte ovocnú tortu, kôru vynechajte/
- formu s priemerom 25-26 cm
- tuk a múka na vymazanie formy
Postup
- 1. Bielka si vymiešame so štipkou soli a cukrom do tuha, tak aby sa nám tvorila špička.
- 2. Na najmenšom stupni mixéra postupne do snehu zamiešavame, žĺtka, ktoré sme si rozmiešali s olejom.
- 3. Nakoniec si ručne systémom "zabaľovania" jemne zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovou kôrou
- 4. Cesto vylejeme do formy , zarovnáme a upečieme tak 50-60 min. pri teplote 160-170 stupňoch. Rúru neotvárame !!!
- 5. Po upečení necháme korpus tak 10-15 min. vo forme vychladnúť, potom si korpus aj s formou otočíme na podložku hore dnom, aby sa nám pekne zarovnal vrch. Necháme tak cca 15 min. otočíme orežeme opatrne okraje a korpus z formy vyberieme.
- 6. Narežeme a naplníme podľa fantázie.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Kategória : Torty
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Denis komentoval Ovocná smotanová torta
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
5 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(3.4 / 5)
No comments yet.