Zemiakové šúľance s kyslou kapustou
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 misa
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 600 g zemiaky
- 1 ks vajce
- soľ
- 200 g hrubá múka
- 1 ks cibuľa
- 100 g údená slanina
- trochu olej alebo masť
- 300 g kyslá kapusta
- čierne korenie mleté
- .
Postup
- 1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, potom ich ošúpeme a najemno nastrúhame, alebo pretlačíme cez lis.
- 2. Potom si dáme do veľkého hrnca variť vodu.
- 3. Na dosku nasypeme hrubú múku, zemiaky, soľ, vajce a vypracujeme hladké cesto.
- 4. Robíme z neho šúľky a každý nakrájame na približne rovnaké kúsky.
- 5. Tie vložíme do vriacej osolenej vody a čakáme, kým nevyplávajú na povrch. Varíme ich cca do 10 min.
- 6. Medzitým slaninu nakrájame na kocky a opražíme ju na oleji, alebo masti.
- 7. V kastróle si na oleji do hneda opražíme cibuľu, pridáme z ľahka premytú kapustu, pridáme trošku čierne korenie mleté, štipku soli, prehrejeme a primiešame k nej uvarené šúľance.
- 8. Zľahka premiešame a podávame posypané opraženou slaninkou a pažitkou.
- 9. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.