Klausove rožky – najlepšie sladké kysnuté pečivo
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (4 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1000 g polohrubá múka /preosiata/
- 300 ml olej
- 500 ml mlieko
- 2 vajcia
- 4 PL kryštálový cukor
- 10 g sušené droždie (na 1 kg múky)
- 1 KL soľ
- ľubovoľná plnka (tvarohová, maková, orechová, pudingová, nutelová, lekvárová, jablková)
Postup
- 1. Do preosiatej múky pridáme suché ingrediencie vrátane droždia, premiešame a zamiešame teplé (nie horúce) mlieko, olej a vajíčka. Vymiesime vláčne lesklé cesto, ktoré posypeme múkou, zakryjeme a dáme vykysnúť cca 1 hodinu. TIP: možete si pomôcť dať cesto do pootvorenej rúry nastavenej na 50 stupňov.
- 2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 rovnakých bochníkov (na polovicu a každú polovicu ešte na 4 časti). Každý bochník rozvaľkáme na kruh a ten rozdelíme na 8 trojuholníkov. Čiže z tohto množstva cesta nám vyjde 64 menších rožkov.
- 3. Naplníme ľubovoľnou plnkou. Pokladáme na vymastený plech, alebo mastný papier, potrieme vajíčkom a dáme upiecť. Nie je na škodu dať ich trošku (tak 10 min.) podkysnúť aj na plechu. Pečieme cca na 180 stupňoch do zlatova. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
- Počet porcií : 16
- Kategória : Kysnuté sladké, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
4 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.