
Lístkové koláčiky s ovocím a vanilkovým krémom
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 16 ks
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 2 bal. čerstvé lístkového cesto plátky (á cca 275 g)
- 400g mrazené ovocie (kľudne aj čerstvé)
- čerstvé ovocie cca do každého koláčika (cca 48 malín, alebo 16 jahôd a pod.)
- 3-4 PL kryštálový cukor (alebo podľa chuti)
- .
- Krém:
- 500 ml mlieko
- 2 bal. Zlatý klas alebo vanilkový puding
- 4 PL kryštálový cukor
- 250 g mascarpone
- 1 bal. vanilkový cukor
- .
- 1 ks vajíčko na potretie
- práškový cukor na posyp
Postup
- 1. Najprv si pripravíme vanilkový krém: Z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding a za stáleho miešania ho vo vodnom kúpeli vychladíme (môžeme si ho spraviť aj deň vopred, dať na horúci puding potravinovú fóliu - kontaktne, aby sa nevytvorila koža a nechať vychladiť v chadničke). Mascarpone vymiešame s vanilkovým cukrom a potom do neho postupne zašľaháme vychladnutý vanilkový puding.
- 2. Plát lístkového cesta si natrieme rozšľahaným vajíčkom, potom rozrežeme pozdĺžne na polovicu a zvisle na 4 "štvorce". Zámerne píšem štvorce v úvodzovkách, lebo každé cesto je trošku iné a môžu vzniknúť aj obdĺžniky. Každý narezaný štvorec prehneme cez polovicu na trojuholník, poukladáme na plech a potrieme vajíčkom aj zvrchu. To isté spravíme aj s druhým cestom a dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov na cca 20-30 minút. To závisí od vašej rúry hrúbky cesta a pod., preto si koláčik treba ustrážiť, ale nebojte sa ho piecť do zlatohneda, aby boli prepečené a chrumkavé.
- 3. Kým sa nám koláčiky pečú, spravíme si rozvar z ovocia a to nasledovne. Do panvice si dáme mrazené (čerstvé) ovocie, prisypeme cukor (fakt záleží od kyslosti a druhu ovocia, dajte menej a chutnajte. Prilejeme cca 3-4 dcl vody, privedieme do varu a varíme kým ovocie nepovolí, nerozvarí sa a vyredukuje sa voda do tekutej šťavy. Celú masu popučíme vidličkou, alebo rozmixujeme. Necháme vychladnúť.
- 4. Upečené koláčiky si zúbkovaným nožom rozrežeme od špica, ale nedorežeme do konca , iba aby sa nám koláčik otvoril. Krém si dáme do vrecúška s ozdobnou špičkou. Na spodnú časť cesta si nastriekame rozvar, ktorý sme si tiež dali do ozdobného vrecka bez špičky (iba aby sa nám dobre nanášal), ale kľudne si ho naneste aj iným spôsobom a celý ho spotrebujeme na našich 16 koláčikov. Na rozvar nastriekame vanilkový krém, na krém narežeme čerstvé ovocie. Koláčik priklopíme vrchnou časťou, posypeme práškovým cukrom a podávame. Výborné sú aj na druhý deň.
- 5. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Pripravené : 30 Minutes
- Kategória : Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Mini tortičky z japonskej...
-
Lístkové koláčiky s ovocím...
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)







Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.