Juhoslovanské slané koláče
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 32 ks
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (4 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g polohrubá múka
- 300 ml mlieko
- 100 ml olej
- 2 KL soľ
- 3 PL cukor zarovnané
- 40 g droždie (alebo sušené na 1 kg múky)
- .
- 200 g maslo alebo Rama
- 2 ks žĺtko
- 1,5 KL soľ
- cesnak (nemusí byť)
Postup
- 1. Z trošku múky, mlieka, droždia a cukru si spravíme kvások, ktorý necháme cca 15 minút podkysnúť. Kvások primiešame k ostatným ingredienciam a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Ak použijeme sušené droždie, zmiešame najprv suché prísady, potom pridáme tekuté a vymiesime.
- 2. Po vykysnuti cesto rozdelíme na dve časti. Maslo, žĺtko a soľ na plnku si zmiešame. Cesnak môžeme pridať tiež, ale keď chceme jednu roládu čistú (bez cesnaku), tak si ho primiešame až do zvyšnej polovice plnky (tak 4-5 strúčikov). Z každej časti vyvaľkáme tenký plát a každý natrieme polovicou plnky. Originál sú tieto koláčiky iba čisto maslové.
- 3. Cesto stočíme do rolády a narežeme z nej trojuholníky, ktoré ukladáme na plechvyložený papierom, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými, ľanovými alebo slnečnicovými semiačkami.
- 4. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút, ale záleží to však od vašej rúry.
- 5. Necháme vychladnúť a podávame k pivu, vínu, alebo aj ako prílohu k polievkam.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : Kysnuté slané, Prílohy, Slané pečivo, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky, Večera
Hodnotenie receptu
4 ludia hodnotili tento recept
-
Hodnotenie
(5 / 5)
4 Responses to Juhoslovanské slané koláče
Pridaj komentár Click here to cancel reply.
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Ahojte, tak ja som dala 7 strúčikov cesnaku do plnky a roztopila som si maslo v mikrovlnke a tak potrela cesto a bolo to akurát. Maslo som nedala 200 g ale asi len 150g.
Super, dúfam, že chutili. Tento koláčik je v podstate taký maslový ako keby aj príloha a tak.
Obrovska skoda masla… vytecie pri peceni.. :(( staci max 100g. Inak recept fajn, do jednej casti som poukladala sunku a nastruhala parmazan, chutilo nam.
Ďakujem za názor, asi to pôvodný autor myslel dobre.