
Mini tortičky z japonskej piškóty (Cotton Sponge Cake)
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Produkt
- 10 ks
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- Roláda:
- 60 ml mlieko
- 60 ml olej
- 90 g hladká múka + 1 KL kukuričný škrob na pružnosť
- 60 g krupicový cukor do bielkov
- 5 ks vajce
- 1 KL vanilkový extrakt (nie aróma) - vôbec nemusí byť
- štipka soľ
- .
- Na kreslenie:
- 2 PL olej
- 1 PL kakao
- .
- Krém:
- 250g mascarpone
- 200 ml šľahačková smotana 33%
- 100-150 g sladené kondenzované mlieko
- voliteľné : 1 bal. vanilkového cukru alebo 1 KL vanilkovej pasty (nie arómy) - nemusí byť
- .
- obľúbený džem
- .
- ovocie na ozdobu - najlepšie bobuľové
Postup
- 1. Cesto:
- 2. Najprv si v poháriku vymiešame olej s kakaom na kreslenie vzoru. Zmes si priprav do malého cukrárskeho vrecka, alebo hrubšieho sáčku. špičku si odstrihneš až tesne pred zdobením. Pripravíme si aj špilku, alebo špáradlo,
- 3. Plech 30x40cm vylož papierom na pečenie - možeš ho jemne potrieť olejom alebo maslom.
- 4. Žĺtky vyšľahaj s olejom a mliekom dohladka.
- 5. Pridaj vanilku a soľ.
- 6. Preosej múku a jemne ju vmiešaj do žĺtkovej zmesi - len kým nie je cesto hladké.
- 7. Bielky začni šľahať na nízkych otáčkach.
- 8. Keď začnú peniť, postupne pridávaj cukor a vyšľahaj pevný lesklý sneh (nie suchý prešľahaný)
- 9. 1/3 snehu vmiešaj energicky do žĺtkového cesta, aby sa odľahčilo.
- 10. Potom jemne vmiešaj zvyšok snehu na 2-3x, krúživým pohybom, aby sa zachovala vzdušnosť.
- 11. Cesto si zľahka rovnomerne rozorti na pripravený plech. Z vrecuška s kakaovou hmotou si odstrihni malú špičku a na cesto diagonálne "nakresli" tenké pásiky. Špilkou začni narušať pásiky naprieč smerom tam a späť a tým vytvárame ako keby protiľahlé zobáčiky (viď foto koláčika v úvode).
- 12. Peč v rúre vopred vyhriatej na 160 stupňov cca 20-25 min. kým je povrch jemne zlatý a pružný na dotyk.
- 13. Hneď po upečení vyklop na čistú utierku, alebo papier, odstráň papier zospodu a pozdĺžne zatoč ešte teplé, aby sa vytvarovala roláda.
- 14. Roládu nechaj vychladnúť zatočenú v utierke, potom ju rozmotaj, naplň 2/3 krému a znova zroluj. 1/3 krému použiješ na ozdobu navrch pod ovocie.
- 15. Roládu si narežeme na 10ks ( á 4cm), postavíme ich na reznú hranu. Do malého vrecúška, sačku, alebo kornútka z papiera si dáme džem (ak je potrebné rozriedime s troškou vody) a do vnútra každej tortičky do stredu do krému natlačíme malé množstvo.
- 16. Tortičku ozdobíme zvyšným krémom a čerstvým ovocím podľa fantázie.
- 17. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Mini tortičky z japonskej...
-
Lístkové koláčiky s ovocím...
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)







Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.