Nutelové “croissanty”
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 300 ml mlieko
- 2 PL med
- 30 g droždie
- 500 g hladká múka
- 125 g rastlinný tuk
- 1 bal. vanilkový cukor
- 1 KL soľ
- 2 ks vaječný žĺtok
- .
- nutela na plnku
- .
Postup
- 1. V deci teplejšieho mlieka rozmiešame med, droždie a lyžicu múky. Poriadne premiešame a necháme vykysnúť na teplejšom mieste.
- 2. Do väčšej misy nasypeme múku, soľ, pridáme na menšie kúsky nakrájaný tuk, kvások so žĺtkami , mlieko /tie zvyšné 2 dcl pridávame opatrne po trošku, aby cesto nezriedlo, môže sa stať, že toľko ani nebude treba/ a vypracujeme hladké cesto.
- 3. Cesto dáme do misy, prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť na teplejšom mieste cca 1 hodinu.
- 4. Kuchynskú dosku poprášime múkou a rozvaľkáme vykysnuté cesto na hrúbku približne 4 mm /môžeme aj tenšie/. Nakrájame ho na dlhé prúžky a potom na trojuholníky.
- 5. Plnku navrstvíme na širšiu časť trojuholníka a cesto zvinieme.
- 6. Potrieme žĺtkom a necháme kysnúť približne 15 minút.
- 7. Potom upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180°C. Necháme dobre vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a podávame.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Kategória : Kysnuté sladké, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.