Kysnuty tvarohovo-slivkový koláč s mrveničkou
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 plech
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (4.6 /5)
- (11 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g polohrubá múka (preosiatá)
- 500 ml mlieko
- 3 PL kopcovité cukor
- 50 ml olej
- 1/2 Kl soľ
- 1 bal. sušené droždie na 500 g múky
- .
- Tvaroh:
- 500 g hrudkovitý tvaroh
- 50 g cukor
- 1 bal. vanilkový cukor
- kôra z jedného citrónu
- šťava z 1/2 citrónu
- 100 ml mlieko
- .
- cca 1 kg slivky čerstvé (môžu byť aj sterilizované, ale dobre odkvapkané)
- 1 bal. škoricový cukor na posypanie sliviek
- .
- Posýpka:
- 200 g hrubá múka
- 100 g trstinový cukor /nemusí byť trstinový/
- 100 g maslo alebo Hera
- 1 bal.vanilkový cukor
- .
Postup
- 1. Najprv si mixérom vymixujeme suroviny na tvarohovú plnku.
- 2. Slivky si odkôstkujeme a narežeme na tenké mesiačiky.
- 3. Maslo múku a cukor si vidličkou rozmiešame na sypkú drobenku a odložíme do chladničky. /Nerobíme to rukami,lebo by sme maslo zohriali a neurobila by sa nám sypká zmes./
- 4. Hlboký plech si vymastíme maslom. Keď máme všetko pripravené, zmiešame si všetky suché ingrediencie na cesto, pridáme olej , teplé mlieko /nie horúce/ a mixérom si masu premiešame kým sa nám suroviny nespoja. Nezľaknite sa cesto je veľmi riedke.
- 5. Takto ho necháme v mise prikryté podkysnúť asi 20 min. Po 20 minútach ho vylejeme na plech a rovnomerne rozotrieme.
- 6. Potom si polievkovou lyžicou si na neho tiež rovnomerne "naukladáme" tvaroh a slivky, posypeme škoricovým cukrom a nakoniec posypeme drobenkou.
- 7. Takto pripravený koláč necháme kysnúť ešte hodinu. Po hodine ho vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme min. 30-40 min.
- 8. Necháme dobre vychladnúť, nakrájame a podávame.
- 9. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 35
- Kategória : Kysnuté sladké, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Raňajky
Hodnotenie receptu
11 ludia hodnotili tento recept
-
Hodnotenie
(4.6 / 5)
4 Responses to Kysnuty tvarohovo-slivkový koláč s mrveničkou
Pridaj komentár Click here to cancel reply.
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
A vajcia tam nejdú?? To je zvláštne, kysnuté cesto na koláč a bez vajec! Ja pečiem vždy tak, že pridávam veľké množstvo aj celozrnnej špald. múky a tá “rozpadá” cesto, keďže neobsahuje toľko lepku, ako biela múka, však lepok lepí, preto sa aj tak volá, no a preto somdo cesta pre istotu pridala 1 vajce a 1 žĺtko a vydaril sa mi vynikajúco!
Nie , vajíčka nejdú, aby bol mäkkučký a vláčny. Som veľmi rada, že sa podaril. Keď ste dávali inú múku, je ťažko povedať ako by sa zachoval bez tých vajíčok, kým to navyskúšate.
Prosim Vas na aky velky plech,rozmery ide recept
Klasický plech cca 30x40cm.