Zemiakové pagáčiky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (4 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 300 g uvarené zemiaky
- 350 g hladká múka
- 150 g br. masť rozpustená
- 1 KL soľ
- 1 bal. sušené droždie na 1 kg múky alebo jedna kocka
- 200 ml mlieko
- vajíčko na potretie
- rasca, sezam, ľanové semiačka, mak a pod na posyp
Postup
- 1. Uvarené vychladnuté zemiaky zomelieme (ja som použila zvyšné z obeda), zmiešame s múkou, sušeným droždím (ak máme čerstvé urobíme si kvások z troška múky mlieka a droždia), s roztopenou vlažnou masťou, so soľou, dobre vymiesime na doske a necháme vykysnúť cca 1 hodinu.
- 2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku palca, povykrajujeme menšie pagáčiky, dáme na plech, na povrchu urobíme nožom mriežky, potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 180 stupňov.
- 3. Dobrú chuť !!!
- Kategória : Chlebíky, pečivo, Kysnuté slané, Slané pečivo
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
4 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.