Francúzske zemiaky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 plech
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 2 kg zemiaky
- 4-5 ks špekačka alebo párková klobása
- 8-10 ks vajcia
- soľ
- čierne korenie mleté
- olej alebo domáca masť
- .
- cca 200-300 ml smotana na varenie
- 2 ks vajce
- vegeta
- .
Postup
- 1. Surové zemiaky si očistíme a narežeme na 2-3 mm kolieska, Vajíčka si uvaríme na tvrdo, klobásu si narežeme na polkolieska.
- 2. Zapekaciu misu,plech, alebo jenské sklo si vymastíme masťou, alebo olejom a začneme ukladať v poradí: zemiaky -soľ-peper-klobása-vajcia-soľ-peper-zemiaky-soľ-peper-klobása-vajcia-soľ-peper-zemiaky soľ peper. Keďže sa to korení a soli vo vrstvách tak pozor a robte to primerane.
- 3. Na vrch dáme kúsky masti, alebo trošku pokvapkáme olejom, zakryjeme a pečieme pri 200 stupňoch minimálne hodinu /záleží od rúry/.
- 4. Po hodine zemiaky zalejeme vajíčkom rozhabarkovanym v smotane s vegetou a necháme odkryté zapiecť tak 20-30 minút.
- 5. Podávame s kyslou uhorkou.
- 6. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.