Hovädzie v marináde pečené v rúre
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 6
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1000g hovädzie mäso zadné /alebo vhodné na plátky/
- 150 ml olej
- 1 ks veľká cibuľa
- 8 ks strúčikov cesnak
- 1 PL mletá sladká paprika
- 1 PL korenie gyros
- podľa chuti soľ cca 3/4 KL
- 2 PL solamyl
Postup
- 1. Marináda: do nádoby nalejeme olej, pridáme prelisovaný cesnak, papriku, gyros korenie, solamyl, soľ podľa chuti a premiešame.
- 2. Mäso si umyjeme, narežeme na plátky, naklepeme a postupne namáčame do marinády.
- 3. Ukladáme do nádoby na seba, prikryjeme a necháme odstáť v chlade do druhého dňa.
- 4. Olej z nádoby zlejeme, na panvici rozpálime a opečieme každý plát mäsa z obidvoch strán.
- 5. Ukladáme do zapekacej nádoby, každú vrstvu posypeme nakrájanou cibuľou, zalejeme zvyšnou marinádou, výpekom a vodou po povrch mäsa.
- 6. Pečieme prikryté v rozohriatej rúre do mäkka. Teplota 200°C. Časť vody sa odparí, omáčku podľa potreby ešte môžeme zahustiť solamylom a dosoliť podľa chuti.
- 7. Podávame s varenými zemiakmi a so zeleninou.
- 8. Dobrú chuť!!!
- Počet porcií : 6
- Kategória : - hovädzie, Mäso
- Typ receptu : Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.