Brokolicové kvietky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 12 kvietkov
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1 ks menšia brokolica
- 1 konzerva tuniak vo vlastnej šťave
- 3 ks vajcia
- 200 g tvrdý syr
- 200 ml mlieko
- morská soľ
- čierne korenie mleté
- kurkuma, alebo kari, ale potom menej, alebo vôbec nesoliť
Postup
- 1. Brokolicu si narežeme na jemno až do prijateľnej mäkkosti hlúbika a dáme uvariť do jemne slanej vody tak cca 10 min.
- 2. Medzi tým si nastrúhame tvrdý syr na hrubšom strúhadle a v mise si ho zmiešame s tuniakom aj so šťavou a nakoniec pridáme uvarenú brokolicu a celé to dobre premiešame.
- 3. V druhej miske si metličkou rozšľaháme vajíčka, pridáme mlieko, soľ, peper, a kukrkumu.
- 4. Do silikónových formičiek si natlačíme zmes /mne vyšlo 12 ks kvietkov/ a zalejeme vaječnou hmotou.
- 5. Dáme piecť do vyhriatej rúry tak na 180 stupňov cca 20-30 min.
- 6. Kto nemá formičky kľudne si to dajte napr. do formy na chrbát, ale vyložte si ho papierom a potom treba krájať čiastočne vychladnuté. Ako teplé podávame so zemiakovou kašou a ako studené so šalátom, alebo len tak.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 12
- Kategória : - fit, Bezmäsité, Diétne recepty, Palacinky, lievance, Studené, teplé chuťovky, Zeleninové
- Typ receptu : Obed, Raňajky, Syr, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.