Spišské sladké pirohy
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 4
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 400 g hrubá múka
- 1 ks vajce
- 150-200 ml voda
- špička KL soľ
- .
- Tvarohová plnka:
- 250 g tvaroh
- 1 ks žĺtko
- 50 g práškový cukor
- 1 KL rum /nemusí byť/
- ďalej:
- slivkový lekvár, alebo iné druhy hustejších džemov
- 200 g masla
- strúhanka
- práškový cukor
Postup
- 1. Z prísad si vymiesime pružné hladké cesto, necháme ho 10 min. postáť a na tenko vyvaľkáme.
- 2. Radielkom si cesto narežeme na štvorce, alebo pohárom kruhy.
- 3. Naplníme náplňou tak, aby sa nám nedostala na spojnú plochu. Pirohy prstami dobre spojíme a dáme variť do osolenej vriacej vody.
- 4. Keď nám pirohy vyplávajú na povrch necháme tak tri krát prevrieť a deravou varechou vyberieme do sitka odkvapkať, alebo na drevenú dosku obschnúť.
- 5. Medzi tým si spražíme maslo. Strúhanku si na sucho opražíme na panvici a nakoniec ju osladíme práškovým cukrom Pirohy si preložíme do väčšej nádoby, polejeme maslom, posypeme strúhankou a jemne poprehadzujeme. Naporciujeme na tanier a podávame.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4
- Kategória : Bezmäsité, Cestoviny, Sladké jedlá
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.