Kelový prívarok
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 4+
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1 ks hlávka kelu
- 4-5 ks strúčikov cesnak
- 1 ks kocka bujón masox
- soľ
- čierne korenie mleté
- rasca drvená
- múka hladká
- olej alebo br. masť
Postup
- 1. Kel si oberieme od vonkajších listov, umyjeme a narežeme Kel dáme do hrnca zalejeme menším množstvom vody, pridáme bujón, cesnak korenie, soľ a varíme do mäkka.
- 2. Občas skontrolujme množstvo vody, aby sa nám nepripálil, ale veľa vody nechceme, aby prívarok nebol riedky.
- 3. Po uvarení si prívarok zahustíme zápražkou z oleja a múky, ktorú rozriedime časťou vody z prívarku.
- 4. Celý prívarok aj so zápražkou necháme za občasného miešania prevrieť a podávame so špekačikom, bravč. perkeltom, alebo klobáskou.
- 5. Ako príloha sa podáva chlieb.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Prívarky
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.