Rezy z lístkového cesta s vanilkovým krémom
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g Lístkové cesto /napr. LIDL/
- .
- Krém:
- 600 ml mlieko
- 140 g kryštálový cukor
- 2 bal. vanilkový cukor /jeden na 0,5 l mlieka/
- 160 g maslo, alebo Hera
- 2 bal. vanilkový cukor
- .
- Na posyp:
- práškový cukor
Postup
- 1. Rozmrazený plát lístkového cesta si vyvaľkáme a prenesieme na opačnú stranu veľkého plechu, ktorý si namočíme vodou.
- 2. Rozvaľkáme ho tak, aby nám tak 1-2 cm prevísalo na okrajoch /cesto sa pečením zmrští/. Popicháme vidličkou a dáme upiecť do rúry vyhriatej na 190-200 stupňov .
- 3. Po upečení cesto necháme vychladnúť, prerežeme na polovicu na šírku, položíme opatrne na seba a orezaním okrajom si vytvoríme ostré hrany a pláty zjednotíme na rovnakú veľkosť.
- 4. Jeden z plátov si potom narežeme už na obdlžníčky veľkosti požadovaného rezu. Všetko režeme dobrým zúbkovaným nožom a s citom.
- 5. Plnka. Z mlieka cukru a vanilkového pudingu si uvaríme hustý puding, ktorý si vychladíme priebežným premiešaním, aby sme nemali hrčky.
- 7. Polomäkké maslo si prešľaháme a po trošku na najmenšej rýchlosti do neho zamiešame vychladnutý puding. krém natrieme na celý plát a na vrch si poukladáme narezané kúsky vrchného cesta.
- 9. Rezy necháme postáť v chladničke najlepšie cez noc a na druhý deň mokrým zúbkovaným nožom rezy dorežeme dospodu.
- Počet porcií : 20+
- Kategória : Zákusky, koláče
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.