Makovo-višňová štrúdľa z lístkového cesta
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 štrúdľa
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (4.7 /5)
- (3 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1 bal. lístkové cesto cca 400-500 g /najlepšie Lidl/
- 200 g mletý mak
- 200 g kryštálový cukor
- 1 KL škorica
- 150 g maslo
- 500-700 g višne /mrazené, zavárané, čerstvé/
- 50 g maslo na potretie
Postup
- 1. Cesto si rozvaľkáme tak na hrúbku 2-3 mm.
- 2. Mletý mak si rozmiešame s cukrom a škoricou a posypeme ním celé cesto, ale pozor okraje necháme voľné, aby sme mohli štrúdľu zabaliť.
- 3. Na mak rozložíme višne a plátky masla a štrúdľu stočíme. Na okrajoch si cesto môžeme potrieť vajičkom, alebo aspoň vodou, aby nám štrúdľa nevytiekla.
- 4. Opatrne preložíme na plech, potrieme rozpusteným maslom, popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry vyhriatej tak na 160 stupňov.
- 5. Štrúdľu krájame ešte teplú, aby sa nám tak nemrvila. Podávame posypanú práškovým cukrom.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 10+
- Kategória : Zákusky, koláče
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
3 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(4.7 / 5)
No comments yet.