Ananásové kuracie
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 4
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g kuracie prsia /alebo morčacie/
- 1 konzerva /cca 580 ml/ pokrájaného ananásu
- 1 PL sójová omáčka
- olej na opekanie
- soľ
- čierne korenie mleté
- .
- Na omáčku:
- 1/2 PL olej
- 4-5 ks strúčikov cesnak
- 100-200 ml ananásový džús /nemusí byť - použijeme šťavu z konzervy + voda/
- 1-2 PL zemiakový škrob napr. Solamyl
- 1 PL sójová omáčka
Postup
- 1. Kuracie mäso si umyjeme, osušíme a pokrájame na malé kúsky, alebo rezance.
- 2. Na rozohriatom oleji ich opečieme do zlatista.
- 3. Osolíme, okoreníme, pridáme odkvapkaný ananás a sójovú omáčku. Prikryjeme a dusíme 5-10 min.do mäkka.
- 4. Omáčka: V malom kastróliku si na oleji do zlatova opečieme prelisovaný cesnak /pozor iba jemne inak zhorkne/ , V ananásovej šťave si rozmiešame džús /nemusí byť/, Solamyl a sójovú omáčku, vylejeme to k cesnaku do kastróla a prevaríme kým omáčka zhustne.
- 5. Omáčku prilejeme k mäsu a chvíľu ešte prevaríme.
- 6. Podávame s ryžou, alebo hranolkami.
- 7. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.