Super jemné škoricové slimáky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 15+
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (4.7 /5)
- (14 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- šálka s obsahom 250 ml
- 2 šálky mlieko vlažné
- 1/2 šálky olej
- 1/2 šálky kryštálový cukor
- 1 bal. sušené droždie na 1 kg múky alebo 1 kocka živé
- 5 šálok hladká múka
- 1/2 KL sóda bikarbóna
- 1/2 KL prášok do pečiva
- 1/2 KL soľ
- .
- Plnka:
- 3/4 šálky kryštálový cukor
- 4 PL mletá škrorica
- 150 g rozpustené maslo
Postup
- 1. Najprv si zmiešame suché ingrediencie na cesto. (Ak použijeme živé droždie tak si z mlieka cukru a droždia spravíme kvások.) Pridáme olej mlieko a vymiešame cesto, ktoré bude redšie tak sa nezľaknite.
- 2. Cesto necháme vykysnúť aspoň hodinu.
- 3. Vyberieme ho na dosku, rozvaľkáme na tenší plát, ktorý celý natrieme rozpusteným maslom, posypeme cukrom, ktorý sme si rozmiešali so škoricou.
- 4. Cesto stočíme do rolády a narežeme na cca 5-7 cm kúsky, ktoré na stojato ukladáme do malého plechu, aby boli pri sebe.
- 5. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 170-180 stupňov cca 30 min.
- 6. Po upečení necháme dobre vychladnúť a podávame.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 15
- Kategória : Kysnuté sladké, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Hodnotenie receptu
14 ludia hodnotili tento recept
-
Hodnotenie
(4.7 / 5)
10 Responses to Super jemné škoricové slimáky
Pridaj komentár Click here to cancel reply.
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Výborné cesto. Pečiem ho dnes snáď už desiaty krát a dá sa použiť aj na iné koláče. Ďakujem
Ďakujem 🙂
Fantázia!Naozaj lepšie som nejedla. Aj deti si ich nešli vynachváliť. Určite ich budem robiť častejšie. Nabudúce vyskúšam kakaovú plnku.
Veľmi ma teší, že chutili, aj u nás sú topka 🙂
Asi najlepsie ake som kedy piekla a jedla! Uzasne cesto velmi jemne
Vždy ma potešia takéto hodnotenia, ďakujem 🙂
Iva, ďakujem za celú rodinu 🙂 po prvom ochutnaní sú na prvej priečke. Cesto je neuveriteľne jemné a chutné. Ešte raz ďakujem
Ďakujem :), presne kvôli takýmto komentárom ma toto hobby baví.
Veď to cesto vôbec nekysne.Uz druhé cesto som zarobila,neviem kde robím chybu.
Naozaj nechápem, to cesto robím roky a aj každý kto ho robil bol spokojny.