Holandské rezy
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 plech
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g rozvaľkaného lístkového cesta na dva platy
- 1 ks žĺtko
- 4 PL nasekané vlašské orechy
- 1 PL kryštálový cukor
- 200 g horká čokoláda
- 1 konzerva jahodový kompót
- 2 PL maizena
- 2 PL práškový cukor
- 500 ml smotana na šľahanie 33%
- 3 bal. vanilkový cukor
- práškový cukor na posyp
- veľký plech
Postup
- 1. Cesto preložíme na dva plechy. Jeden plát cesta potrieme žĺtkom, posypeme orechmi s kryštálovým cukrom. Oba pláty pečieme pri teplote 220 °C dozlatista. Orechový plát ešte teplý pokrájame zúbkovaným nožom na štvorce. Druhý plát natrieme rozpustenou čokoládu.
- 2. Jahody z kompótu scedíme a nakrájame na menšie kúsky. Maizenu vymiešame s trochou kompótovej šťavy. Zvyšnú šťavu necháme zovrieť s 2 lyžicami cukru. Prilejeme rozmiešanú maizenu, jahody a varíme do zhustnutia. Hustý, mierne vychladnutý krém natrieme na čokoládový plát.
- 3. Smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom, rozotrieme na jahodový krém, prikryjeme orechovými štvorcami a posypeme práškovým cukrom. Zúbkovaným mokrým nožom štvorce dorežeme do spodu.
- 4. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 30+
- Kategória : Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.